INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1 cană lapte (non-lactat)
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 3 linguri zahăr granulat
- ¼ cană sirop de arțar
- 1 vârf de cuțit sare
- 1 cană jumătate făină integrală de grâu
- 1 cană jumătate făină albă
Pentru umplere:
- 1 linguriță sirop de arțar
- 1 cană de vișine proaspete tăiate și tocate
- ¾ cană zahăr brun
- 1 lingură de scorțișoară măcinată
- ¼ lingură de nucșoară măcinată
Pentru glazură:
- 2 căni zahăr pudră
- 2-3 linguri lapte de migdale
- ¼ lingură extract de vanilie
PAȘI:
Urmeaza pas cu pas rețeta. Rulousi cu cireșe poți face astfel:
- În bolul unui mixer amestecăm laptele, drojdia proaspătă Secretul Bunicii și zahărul granulat. Lăsăm 5-10 minute pentru ca drojdia să se activeze.
- Adăugăm siropul de arțar, sarea și făinele. Amestecăm bine, pentru a integra toată făină în aluatu. De asemenea, putem folosi mixerul pentru a combina mai bine aluatul.
- Dacă aluatul este prea lipicios, adăugăm câteva linguri de făină. Aluatul rezultat îl acoperim cu un prosop și îl lăsăm la loc cald pentru cel puțin o oră, să se ridice.
- În timp ce aluatul crește, pregătim umplutura. Amestecăm toate ingredientele într-un bol mic și ungem o tigaie rotundă.
- După ce aluatul a crescut, presărăm puțină făină pe masa de lucru și întindem, cu grijă, aluatul într-un dreptunghi.
- Întindem amestecul de umplutură uniform pe aluat și începem să-l rulăm în lungime. Îl feliem pentru a crea rulourile, în tavă. Acoperim cu un prosop și lăsăm să se ridice din nou timp de o oră.
- Preîncălzim cuptorul la 200 grade, în timp ce rulourile cresc.
- Le coacem timp de 20 de minute, până se rumenesc. Le lăsăm 10 minute să se răcească, timp în care preparăm glazura.
- Batem împreună ingredientele până devine un conținut neted. Turnăm pe deasurpa rulourilor și le servim imediat!
- Cu aceasta rețetă de rulouri nu vei de greș! Poftă bună!