Rulouri cu ciocolată și scorțișoară

INGREDIENTE

 

  • Pentru aluat:
  • 1 kg făină
  • 600 ml lapte călduț
  • 150 g zahăr pudră
  • 45g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 180 g unt topit
  • 1 ou
  • Pentru umplutură:
  • 100 g unt topit
  • 200 g zahăr brun
  • 85 g fulgi de ciocolată
  • Pentru glazură:
  • 85 g zahăr brun
  • Jumătate de lămâie

PAȘI

  • Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
  • Laptele, zahărul, maiaua, untul topit si oul se pun în malaxor, după care se adaugă treptat făina până când aluatul capătă consistență.
  • Aluatul se lasă apoi la crescut pentru o oră.
  • După ce a crescut, aluatul se rulează cu făcălețul până când ajunge la o grosime de circa 7 mm.
  • Pentru umplutură: untul se împrăștie uniform peste cocă, după care se presară zahărul și fulgii de ciocolată.
  • Aluatul se rulează, după care se taie în role de 6 cm. Rolele se pun în tava pentru cozonat, unde se mai lasa 30-60 min la crescut.
  • Cuptorul se preîncălzește la 200 grade.
  • Rulourile se coc pentru 20-25 min, până prind o crusta aurie.
  • Pentru glazură: se pune zahărul, sucul de lămâie și 100ml apă într-o cratiță. Se fierb pentru 10-15 min până se îngroașă ușor. Glazura trebuie sa fie încă apoasă.
  • Se scot chiflele din cuptor, după care se stropesc cu glazură cât timp sunt calde.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne