INGREDIENTE
- Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 600 ml lapte călduț
- 150 g zahăr pudră
- 45g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 180 g unt topit
- 1 ou
- Pentru umplutură:
- 100 g unt topit
- 200 g zahăr brun
- 85 g fulgi de ciocolată
- Pentru glazură:
- 85 g zahăr brun
- Jumătate de lămâie
PAȘI
- Drojdia se dizolvă în apa călduță, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru circa 10 minute.
- Laptele, zahărul, maiaua, untul topit si oul se pun în malaxor, după care se adaugă treptat făina până când aluatul capătă consistență.
- Aluatul se lasă apoi la crescut pentru o oră.
- După ce a crescut, aluatul de rulouri cu ciocolata se rulează cu făcălețul până când ajunge la o grosime de circa 7 mm.
- Pentru umplutură: untul se împrăștie uniform peste cocă, după care se presară zahărul și fulgii de ciocolată.
- Aluatul se rulează, după care se taie în role de 6 cm. Rulourile cu ciocolata se pun în tava pentru cozonat, unde se mai lasa 30-60 min la crescut.
- Cuptorul se preîncălzește la 200 grade.
- Rulourile se coc pentru 20-25 min, până prind o crusta aurie.
- Pentru glazură: se pune zahărul, sucul de lămâie și 100ml apă într-o cratiță. Se fierb pentru 10-15 min până se îngroașă ușor. Glazura trebuie sa fie încă apoasă.
- Se scot chiflele din cuptor, după care se stropesc cu glazură cât timp sunt calde.