Rulouri cu cartofi

INGREDIENTE

 

  • Ingrediente
  • 1 cartof, mediu, copt
  • ½ căni de apă fiartă
  • 2 ouă mari la temperatura camerei
  • 850 grame zahar
  • 4.25 g drojdie proaspătă “Secretul Bunicii”
  • 1 linguriță sare
  • 1 kg faină
  • Un pachet de unt nesărat

PAȘI

  • După ce cartoful a fost copt (daca folosiți microunde, folosiți setarea HIGH) curățați-l și apoi pisați-l până devine piure.
    Amestecați piureul cu apa caldă, ouăle, sarea, drojdia, jumătate din zahăr și două căni de făină. Învârtiți amestecul cu o lingură de lemn până ce devine lipicios. Acoperiți și lăsați amestecul la cald până ce volumul i se dublează.
  • Restul de zahăr amestacați-l cu untul (nu tot, păstrați pentru a unge) intr-un bol de mixer, pe viteză mică timp de un minut. Untul și zahărul trebuie să se omogenizeze intr-o compoziție pufoasă și subțire.
  • De aici o să aveți nevoie să schimbați accesoriul mixerului cu cârligul pentru aluat sau să amestecați cu mâna. Puneți aluatul preparat mai devreme in compoziție. După ce compoziția arată astfel adăugați restul de făină, încet, o cană per amestec. Bateți aluatul până ce acesta devine elastic, ușor lipicios și ușor de luat de pe pereții bolului (aproximativ 3-4 minute).
  • Întindeți aluatul pe o suprafață dată cu făină și întindeți-l până ce nu mai este lipicios. Daca este nevoie adăugați făină în compoziție.
  • Ungeți un bol cu unt. Puneți aluatul rezultat in acesta, apoi ungeți și aluatul cu unt. Strângeți apoi aluatul într-o folie de plastic, foarte strâns. Lăsați la temperatura camerei până când i se dublează volumul (1-2 ore)
  • Ungeți o tavă rotundă pentru prăjituri cu unt și puneți aluatul în interior în formă de dreptunghi. Apoi împărțiti aluatul în 32 de părți egale (Dacă aveți la dispoziție un cuțit special pentru pizza, cu atât mai bine) tăind dinspre margine spre centru.
    Luați fiecare margine si trageți pe dedesubt până ce fiecare parte ia o formă rotundă. Lăsați puțin spațiu între rulouri. Aveți grijă ca partea pe care se suprapun bucățile de aluat să fie pe fundul tăvii. Când ați terminat, acoperiți tava cu o folie de plastic unsă cu unt. Lăsați la crescut, într-un loc cald, până ce rulourile au aceeași înălțime cu tava de prăjituri.

  • Încălziți cuptorul la 88 grade. Puneți tava în centru și lăsați la copt 40 de minute, până ce rulourile devin maron-aurii.
  • Înainte de a scoate din tavă, lăsați rulourile la răcit timp de 10 minute.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne