Rețetă rulouri cu cartofi și rozmarin

INGREDIENTE

Pentru o porție delicioasă de rulouri cu cartofi și rozmarin, ai nevoie de următoarele:

  • 280 ml de apă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1/2 cană de fulgi de cartofi
  • 2 inguri de lapte praf
  • 1 lingură de zahăr
  • 1 linguriță de rozmarin uscat
  • 1/2 linuriță de sare
  • 3 căni de făină
  • 3 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 ou bătut
  • Rozmarin uscat

PAȘI

  • În mașina de pâine puneți făina, apa, uleiul, fulgii de cartofi, laptele praf, sarea, zahărul, rozmarinul și drojdia. Aveți grijă să respectați ordinea de adăugare a ingredientelor indicată de manualul de utilizare. Setați pe programul de preparare a aluatului. După terminarea programului, scoateți aluatul, loviti-l și lăsați-l la dospit pentru 10 minute.
  • Împărțiți aluatul în 12 porțiuni. Modelați fiecare parte în formă de sfoară cu dimensiunea de 25 de cm. Încovrigați aluatul, la sfârșit ar trebui să arate ca o bobină sau ca o buclă dublă. Capătul rămas în afară, îl trageți sub buclă. Presați cu degetele pentru a lipii capătul de restul aluatului. Repetați cu toate cele 12 părți. Într-o tavă unsă sau tapetată în folie de copt, așezați rulourile, acoperiți-le și lăsați-le la dospit până li se dublează volumul.
  • Ungeți partea superioară a aluatului cu ou și presărați rozmarin uscat.
  • Dați aceste rulouri cu cartofi și rozmarin la cuptor pentru 13-15 minute, la 190 de grade C. Lăsați la răcit 10 minute înainte de a servi.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne