INGREDIENTE
Pentru o porție delicioasă de rulouri cu cartofi și rozmarin, ai nevoie de următoarele:
- 280 ml de apă
- 2 linguri de ulei de măsline
- 1/2 cană de fulgi de cartofi
- 2 inguri de lapte praf
- 1 lingură de zahăr
- 1 linguriță de rozmarin uscat
- 1/2 linuriță de sare
- 3 căni de făină
- 3 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 ou bătut
- Rozmarin uscat
PAȘI
- În mașina de pâine puneți făina, apa, uleiul, fulgii de cartofi, laptele praf, sarea, zahărul, rozmarinul și drojdia. Aveți grijă să respectați ordinea de adăugare a ingredientelor indicată de manualul de utilizare. Setați pe programul de preparare a aluatului. După terminarea programului, scoateți aluatul, loviti-l și lăsați-l la dospit pentru 10 minute.
- Împărțiți aluatul în 12 porțiuni. Modelați fiecare parte în formă de sfoară cu dimensiunea de 25 de cm. Încovrigați aluatul, la sfârșit ar trebui să arate ca o bobină sau ca o buclă dublă. Capătul rămas în afară, îl trageți sub buclă. Presați cu degetele pentru a lipii capătul de restul aluatului. Repetați cu toate cele 12 părți. Într-o tavă unsă sau tapetată în folie de copt, așezați rulourile, acoperiți-le și lăsați-le la dospit până li se dublează volumul.
- Ungeți partea superioară a aluatului cu ou și presărați rozmarin uscat.
- Dați aceste rulouri cu cartofi și rozmarin la cuptor pentru 13-15 minute, la 190 de grade C. Lăsați la răcit 10 minute înainte de a servi.