INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 2 căni lapte
- ½ cană apă
- ½ cană zahăr
- 1/3 cană mălai
- 2 lingurițe sare
- 7 căni făină
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 ouă mari
- 120 g unt
Pentru umplutură:
- 60g unt topit
- ½ cană zahăr
- 2 lingurițe scorțișoară măcinată
Pentru topping:
- 2 căni zahăr brun
- 120 g unt
- ½ cană lapte
- 75g – 100 g nuci pecan
PAȘI:
Iată cum poță pregătice cele mai bune rulouri cu nucă:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii alături de puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze pentru 5 minute
- Într-o cratiță amestecăm laptele, apa, zahărul, mălaiul, untul și sarea pe foc. După ce s-au omogenizat, punem deoparte să se răcească. Într-un vas combinam amestecul de drojdie cu două căni de făină. Peste acesta punem amestecul de mălai răcit și începem să batem bine până devine neted.
- Adăugăm un ou și încă o cană de făină și continuăm să amestecăm încă un minut. Apoi, adăugăm făină suficienta pentru a se forma un aluat moale. Pe acesta începem să îl frământăm 8 minute până devine neted și elastic.
- Așezăm aluat de rulori cu nucă într-un bol uns cu ulei, îl acoperim și îl lăsăsm să crească o oră, până își dublează volumul, într-un loc cald.
- Între timp, amestecăm zahărul brun, untul și laptele într-o cratiță pe foc. Amestecăm în timp ce se fierb. Luăm de pe cuptor și punem într-un vas peste care adăugăm nucile pecan.
- Împărțim aluatul în două. Fiecare bucată o rulăm într-un dreptunghi pe care îl ungem cu unt. Combinăm zahărul și scorțișoara și le presărăm peste unt. Sigilăm bine cele două bucăți de aluat, apoi le tăiem în 6 rulouri pe fiecare. În total trebuie să avem 12 felii. Pe acestea le punem într-o tigaie, alături de toppingul cu nuci pecan, le acoperim și le lăsăm să creascăm la loc cald, pentru 30 de minute.
- Odată crecute rulourile cu nucă, le coacem timp de 20-25 de minute, până se rumenesc. Le lăsăm să se răcească 1 minute, apoi le răsturnăm pe un platou de servire. Poftă bună!