Rulouri cu căpșuni și rubarbă

INGREDIENTE

 

  • 4 căni de făină
  • 1/4 cană de zahăr
  • 28 grame de drojdie Secretul Bunicii
  • 1 linguriță de sare
  • 4 linguri unt sau margarină
  • 1 ou
  • Umplutură
  • 1/3 cană de zahăr
  • 1/2 scorțișoară măcinată
  • 2 linguri unt sau margarină înmuiate
  • 1 cană de rubarbă proaspătă mărunțită
  • 1 cană de căpșuni tăiate fin
  • 1-1/2 linguriță de amidon de porumb
  • Glazură de căpșuni
  • 2 căni de zahăr pudră
  • 1 lingură margarină sau unt înmuiat
  • 1/2 linguriță de esență de alune de pădure
  • 1/4 cană de căpșuni proaspete tăiate fin
  • 1-2 linguri de lapte

PAȘI

  • Într-un bol amestecați drojdia nedizolvată, făina zahărul și sarea. Amestecați bine. Într-un bol termorezistent puneți untul și laptele și dați la microunde până când se încălzește bine laptele. Adăugați laptele cald și oul în mixtură.
    Bateți timp de două minute pe viteză medie. Cerneți câte o cană de făină în timp ce o încorporați în amestec. Adăugați destulă făină să faceți o bilă.
    Pe o suprafață dată cu făină bateți aluatul timp de 10 minute. La final altual trebuie sa fie elastic și fin. Acoperiți cu o cârpă și lăsați la crescut pentru 10 minute.
  • Întindeți aluatul în formă de dreptunghi cu dimensiunile de 38×25 cm. Ungeți aluatul cu unt.
  • Amestecați bine într-un bol scorțișoara și zahărul și amestecați foarte bine. Turnați peste aluat amestecul, căpșunile, rubarba și amidonul de porumb. Rulați aluatul cu grijă, foarte strâns. Sigilați prin presarea marginilor. Tăiați rulatul în 12 părți egale. Într-o formă sau tavă de copt de 25×23 de cm așezați rulourile, cu partea pe care ați sigilat în jos. Acoperiți și lăsați la crescut până se dubleaza în volum (aproximativ 45-50 de minute)
  • Preîncălziți cuptorul la 170 de grade C și dați rulourile la cuptor pentru 25-30 de minute sau până ce prind culoarea moronie-auriu.
  • Pentru glazură amestecați ingredientele într-un bol pentru mixer și bateți până ce devin o cremă fină. Turnați peste rulouri când le scoateți din cuptor. Lăsați rulourile la răcit minimum 20 de minute înainte de a le consuma.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne