INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 180 ml lapte cald
- 7g unt topit
- 25 g zahăr de nucă de cocos
- ½ lingură sare
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 250-300 g făină integrală, de grâu
Pentru umplere:
- 250 g căpșune proaspete, tăiate cubulețe
- 1 linguriță scorțișoară măcinată
- 1 linguriță amidon de porumb
PAȘI:
- Primul pas al rețetei de rulouri este să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță, apoi o lăsăm să se activeze, pentru 5-10 minute.
- Într-un vas mare amestecăm împreubă laptele, untul, zahărul și sarea. Adăugăm și drojdia activată, adăugăm și o cană și jumătate de făină și amestecăm. Întoarcem aluatul pe o suprafață ușor presărată cu făină și frământăm pentru 3-5 minute. Apoi, îl punem la crescut, cât timp pregătim umplutura.
- Punem într-un castron mediu, căpșunele, scorțișoara și amidonul de porumb. Rulăm aluatul crescut cu ajutorul unui făcăleț. Întindem umplutura pe toată lungimea aluatului, apoi îl rotim cu grijă. Apoi, prindem capetele pentru a le sigila.
- Tăiem în 12 rulouri, cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Punem rulourile într-o tavă, le acoprim cu un prosop curat și le așezăm într-un loc cald, pentru 45 de minute sau până își dublează dimensiunea, timp în care preîncălzim cuptorul.
- Ultimul pas al rețetei de rulouri este să coacem rulourile timp de 20 de minute sau până când umplutura s-a încins.
- Poftă bună!