Rețetă rulouri cu cacao și scorțișoară

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
  • 1 cană de lapte
  • 50 g unt
  • 3 căni jumătate de făină
  • 1 ou
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • Sare
  • Zahăr pudră
Pentru umplere:
  • Jumătate de pachet de unt
  • 135 g zahăr brun
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 1 lingură de cacao
  • Jumătate de cană de fulgi de ciocolată

PAȘI:

Aceasta este cea mai simpla reteta! Rulouri delicioase si pufoase poti face astfel:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț și o lăsăm să se activeze 5 minute.
  • Într-un bol amestecăm la foc mediu laptele și untul. Le mutăm în bolul unui mixer și adăugăm 2 căni de făină, zahăr, oul și amestecul de drojdieși sare.
  • Cu ajutorul unei linguri de lemn amestecăm bine pentru 3 minute. Adăugăm, cu grijă, o cană jumătate de făină.
  • Aluatul format începem să-l frământăm timp de 10 minute, adăugând treptat făina rămasă. Când aluatul devine neted și elastic, îl formăm într-o bilă pe care o punem într-un vas uns și o lăsăm la crescut o oră jumătate – două
  • Luăm aluatul și îl formăm într-un dreptunghi peste care turnăm untul topit, uniform. Presărăm zahăr, scorțișoară și pudra de cacao. Rotim aluatul bin de la un capăt la altul.
  • Îl punem pe foaia de copt, și tăiem cu grijă rulourile mici. Le rotimp pe fieecare în parte. Le acoperim cu un prosop de bucătărie și le lăsăm la crescut 45 de minute.
  • Între timp încălzim cuptorul. Le punem la copt pentru 20-25 de minute până devin aurii. Înainte de a se răcii presărăm zahăr pudră peste ele. Se serversc calde.
  • Urmeaza reteta de rulouri pas cu pas si nu vei de gres!
  • Poftă bună!
reteta rulouri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne