INGREDIENTE
- 3 căni făină
- ¼ căni lapte
- 7 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 2 linguri zahăr
- ¼ pachet unt
- 2 ouă
- 1 și ½ căni apă caldă
- 300 grame cremă de brânză
PAȘI
- Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr. Amestecați pentru un minut.
- Adăugați 1 ou și untul topit.
- Adăugați jumătate din făină și laptele. Amestecați compoziția. Adăugați restul de făină.
- Adăugați jumătate din apa caldă și începeți să frământați.
- Ungeți un bol cu ulei, așezați aluatul bine frământat si lăsați-l la dospit 10 minute.
- Pregătiți crema de brânză.
- Împărțiți aluatul în 40 de bucăți. Luați o bucată de aluat și întindeți-o ușor. Așezați o bucațică de brânză înăuntru și închideți aluatul. Rulați-le pe toate separat.
- Așezați toate bucățile într-o tavă rotundă și înaltă, una lângă cealaltă. Puneți celălalt ou peste, ungându-le. Presărați și puțin susan.
- Coaceți tava cu rulori cu branza timp de 20-25 minute la cuptor.
- În locul brânzei, puteți alege brânza de dulce pentru plăcintă. În locul laptelui praf, putți alege lapte lichid, dar măriți cantitatea de făină. Puteți pune esențe, de asemenea.