Rețetă rulouri cu afine și lămâie

INGREDIENTE:

Pentru aluat:
  • 300 g făină
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană apă
  • ¼ cană de lapte
  • 45 g unt
  • 1 ou
Pentru umplutură:
  • 1 cană afine
  • ¼ cană zahăr granulart
  • 1 lingură amidon de porumb
Pentru glazură:
  • Sucul unei lămâi
  • 1 cană zahăr pudră
  • 1-2 linguri smântână

PAȘI:

Iata cum poti face aceasta reteta rulouri:

  • Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în laptele călduț și așteptăm 5 minute să se activeze.
  • Amestecăm afinele, zahărul și amidonul într-un castron. Și le punem deoparte până pregătim aluatul.
  • Lăsăm deoparte 80 g făină. Într-un bol mare, amestecăm restul de făină, zahăr, sare și drojdie. Amestecăm până se omogenizează.
  • Încălzim apa, laptele și untul împreună, până se topește. Adăugăm oul și suficientă făină, din cea pună deoparte. Amestecăm până devine un aluat moale și cu o consistență elastică.
  • Frământăm aluatul timp de 5-6 minute, îl punem într-un vas uns cu ulei și îl lăsăm să se odihnească 10 minute.
  • Apoi, formăm aluatul într-un dreptunghi. Turnăm afinele cu zahăr ușor pentru a acoperi întreaga suprafață. Tăiem aluatul în 11 bucăți egale și le punem într-o tavă rotundă. Le acoperim cu o folie de aluminiu și le lăsăm la crescut într-un loc cald pentru 2-3 ore.
  • După ce li s-au dublet dimensiunea, le coacem pentru 25-30 minute până se rumenesc puțin.
  • Amestecăm toate ingredientele pentru glazură împreună. Pentru o consistență mai groasă punem mai mult zahăr pudră, dacă dorim o consistență mai subțire, adăugăm mai mult suc de lămâie.
  • Se toarnă peste prăjitură.
  • Reteta de rulouri este simpla si usor de urmat.Poftă bună!
reteta rulouri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne