Rulouri crocante cu măr pentru cafea

INGREDIENTE

 

  • Pentru aluat:
    300 grame făină „000” sau „550”
  • 150 grame făină de grâu de patiserie ( „000” sau „550”)
  • ¼ cană de zahăr
  • 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • O jumătate de linguriță sare
  • O jumătate linguriță scorțițoară
  • 180 ml lapte
  • 60 ml unt nesărat
  • 2 ouă la temperatura camerei
  • Pentru umplutură
    2 Mere verzi, cojite și tăiate cubulețe. Nu scoateți semințele și pulpa.
  • 64 grame zahăr
  • O linguriță scorțișoară
  • 60 ml suc de lămâie
  • 15 grame unt nesărat
  • Pentru Aluat Ras
    73 grame zahar brun
  • 43 grame făină
  • 21 grame fulgi de grâu fără adaosuri (zahăr, fructe confiate)
  • 35 grame alune tăiate
  • Un sfert linguriță scorțișoară
  • O linguriță sare
  • 18ml unt topit
  • Pentru glazură
    O cană zahăr pudră
  • 45 ml lapte

PAȘI

  • În bolul de mixer adăugați: 150 grame făină; 150 grame făină de grâu; scorțișoara; sarea: zahărul și drojdia și încorporați amestecând la viteză mică cu mixerul. Între timp încălziți la microunde sau la aburi untul și laptele.
  • Adăugați laptele,untul și ouăle apoi mixați la viteză medie timp de 3 minute până aluatul devine cremos. După ce terminați de mixat aluatul punteți-l într-un bol și începeți să adăugați restul de făină, puțin câte puțin până ce aluatul ajunge solid și moale.
  • Întindeți aluatul timp de 5 minute. Între pasul 2 și 3 ungeți o tavă cu ulei și apoi mutați aluatul în tavă. Ungeți partea superioară a aluatului cu ulei și acoperiți-l cu o cârpă curată. Lăsați la dospit până se dublează volumul acestuia, în jur de o oră.
  • Într-un bol amestecați merele tăiate și curățate, sucul de lămâie, jumătate de cană de zahăr și scorțișoara. Topiți 45 grame de unt într-o tigaie cu capac. Adăugați în untul topit mixtura de umplutură și lăsați pe foc mediu până ce merele devin moi și sucul acestora devine un sos gros. Timpul aproximativ este de 10 minute. Lăsați la răcit până ajunge la temperatura camerei.
  • Într-un bol mare puneți zaharul brun, făina, scorțișoara, sarea, alunele și fulgii de ovăz. Adăugați untul topit și amestecați, cu furculița sau mâna, până ce aluatul devine sfărâmicios.
  • Tăiați aluatul în 2 părți. O parte puneți la păstrat în folie de plastic. Împărțiți iar aluatul în două părți, una mai mică și una mai mare (o parte ⅓ și o parte ⅔) . Formați o bilă din partea cea mai mare, apoi întindeți aluatul până ce ia forma unui cerc de 22 cm. Adăugați cercul din aluat într-o formă metalică rotundă de 22 cm. Înainte de a pune aluatul în formă ungeți-o cu ulei sau tapetați-o cu folie de gătit. Aluatul trebuie să se plieze perfect pe baza formei. Dacă este necesar presați cu degetele. Partea mai mică a aluatului se taie în alte patru părți mai mici. Fiecare bucată mică se rulează în mâini până ce prinde forma unei sfori.
    Se iau două bucăți de aluat în formă de sfoară și se împletesc apoi se așează pe marginea aluatului inferior având grijă ca unul din căpetele sforiilor împletite să acopere marginea formei. Astfel se creează o formă decorativă.
    Repetați cu bucata de aluat rămasă în folie.
  • Adăugați jumătate din umplutură în fiecare rulou. Peste umplutură puneți aluatul ras. Apoi lăsați la dospit, acoperit, 45 de minute într-un loc cald.
  • Încălziți cuptorul la 180 C. Dați rulourile cu măr la cuptor timp de 20-25 de minute sau până când crusta devine aurie.
  • Într-un bol mic bateți împreună laptele și zahărul praf până ce devine o cremă. Turnați amestecul peste rulouri.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne