Rețetă rulouri coffee

Ingrediente pentru rețeta de rulorui:

Pentru aluat:

  • 25g Drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • ½ cană apă caldă
  • 3½ căni făină
  • 1 pliculeț de 3in1
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • 1 linguriță sare
  • 4 linguri unt topit
  • ⅓ cupă de zahăr
  • 1 ou

Pentru umplutură:

  • ¾ cupă de zahăr
  • 3 lingurițe cafea instant
  • 2 linguri unt topit

PAȘI:

  •  Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
  • Urmează să adăugăm ingredientele rămase și să frământăm totul timp de 5 minute.
  • Punem aluatul într-un bol uns, îl acoperim și îl lăsăm să crească timp de 1 oră. Într-un alt bol, amestecăm zahărul și cafeaua instant pentru umplutură.
  • Întindem aluatul pe o suprafață umezită și îi dăm o formă dreptunghiulară(aprox. 34 cm). Ungem cu untul topit și presărăm amestecul de zahăr și cafea.
  • Rulăm și tăiem marginile, iar restul îl împărțim în 6 bucăți egale.
  • Așezăm rulourile rezultate într-un vas uns cu unt. Apoi, ungem cu niște gălbenuș de ouă și acoperim cu folie de plastic, după care lăsăm la dospit pentru încă o oră.
  • După creștere, ungem rulourile din nou cu gălbenuș de ou și le coacem într-un cuptor preîncălzit la 220°C timp de 25 de minute.
  • Aceasta rețetă de rulouri este simplă și nu ai cum să dai greș, poftă bună!
reteta rulouri

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne