Ingrediente pentru rețeta de rulorui:
Pentru aluat:
- 25g Drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- ½ cană apă caldă
- 3½ căni făină
- 1 pliculeț de 3in1
- 2 lingurițe esență de vanilie
- 1 linguriță sare
- 4 linguri unt topit
- ⅓ cupă de zahăr
- 1 ou
Pentru umplutură:
- ¾ cupă de zahăr
- 3 lingurițe cafea instant
- 2 linguri unt topit
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se activeze pentru 5-10 minute.
- Urmează să adăugăm ingredientele rămase și să frământăm totul timp de 5 minute.
- Punem aluatul într-un bol uns, îl acoperim și îl lăsăm să crească timp de 1 oră. Într-un alt bol, amestecăm zahărul și cafeaua instant pentru umplutură.
- Întindem aluatul pe o suprafață umezită și îi dăm o formă dreptunghiulară(aprox. 34 cm). Ungem cu untul topit și presărăm amestecul de zahăr și cafea.
- Rulăm și tăiem marginile, iar restul îl împărțim în 6 bucăți egale.
- Așezăm rulourile rezultate într-un vas uns cu unt. Apoi, ungem cu niște gălbenuș de ouă și acoperim cu folie de plastic, după care lăsăm la dospit pentru încă o oră.
- După creștere, ungem rulourile din nou cu gălbenuș de ou și le coacem într-un cuptor preîncălzit la 220°C timp de 25 de minute.
- Aceasta rețetă de rulouri este simplă și nu ai cum să dai greș, poftă bună!