Rețetă rulou cu nucă

INGREDIENTE

  • 3 cană zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 și 1/2 pachete unt moale
  • 3 ouă
  • 2 albușuri de ou
  • ½ cană smântână
  • 14 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/2 cana lapte cald
  • 7 căni făină
  • 2 și 1/2 cani nuci zdrobite
  • 1 lingură esență vanilie
  • 1 lingură scorțișoară

PAȘI

  • Dizolvați drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină și o linguriță de zahăr și se lasă la crescut pentru 15 minute.
  • Într-un castron mare, amestecați 1 cană de zahăr alb, 1 linguriță de sare, 1 cană de unt topit și 3 ouă. Se amestecă și se adaugă o jumătate de cană de smântână.
  • Adăugați făină. Se amestecă și se omogenizează.
  • Pentru a efectua compoziția pentru crema ce se pune in fiecare rulou cu nuca: topiți 1 pachet de unt. Se adaugă 2 căni de zahăr și se amestecă pentru a se dizolva.
  • Se adaugă nucuri măcinate și se amestecă până se omogenizează.
  • Adăugați scorțișoara și esența de vanilie după gust.
  • Întindeți aluatul într-o formă dreptunghiulară. Ungeți ușor aluatul cu ouă, apoi adăugați compoziția.
  • Adăugați compoziția deasupra aluatului.
  • Rulați marginile și împăturiți-le, iar apoi folosiți o pensulă și sigilați aluatul cu albusuri de ou.
  • Preîncălziți cuptorul la 350 grade F (175 grade C) și coaceți timp de 30-40 de minute.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne