INGREDIENTE:
Pentru aluat:
- 1/2 cană de lapte
- 1/2 cană de ulei vegetal
- 1/2 cană de zahăr granulat
- 20g drojdie proapătă Secretul Bunicii
- 3 căni de făină albă
Pentru umplutură:
- 1 lingură scorțișoară măcinată
- ½ lingură ghimbir măcinat
- 1 lingură nucșoară măcinată
- 1 cană piure de dovleac
Pentru glazură:
- 200g cremă de brânză
- 150g zahăr pudră
- 200g unt
- ½ linguriță de sare
- 50ml lapte rece
PAȘI:
- Dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăsm să se activeze 5-10 minute.
- Într-o cratiță mare combinăm laptele, uleiul vegetal și zahărul granulat și încălzim la foc mic aproximativ 5 minute.
- Luăm cratița de pe foc și lăsăm amestecul să se răcească până devine călduț.
- Adăugăm amestecul de drojdie și făina și amestecăm până se combină perfect.
- După ce aluatul devine omogen, îl acoperim și îl lăsăm la odihnă aproximativ o oră.
- Așezăm aluatul pe o suprafață făinoasă și îl frământăm până capătă forma unui dreptunghi.
- Pentru umplutură, ungem aluatul mai întâi cu untul topit, apoi cu piureul de dovleac și presărăm uniform pe întreaga suprafață scorțișoara, ghimbirul și nucșoara.
- Rulăm aluatul și îl divizăm în bucăți egale pe care le așezăm una lângă alta într-o tavă rotundă acoperită cu hârtie de copt și lăsăm la odihnă alte 20 de minute înainte de coacere.
- Între timp pregătim glazura amestecând cremă de brânză, zahăr pudră, lapte, unt și sare în vasul unui mixer până ce crema devine pufoasă. După ce glazura este gata, o lăsăm la frigider până ce rulourile cu dovleac și scorțișoară se vor răci.
- Preîncălzim cuptorul la 190°C și lăsăm rulourile cu dovleac și scorțișoară aproximativ 15-18 minute.
- După coacere și răcire, adăugăm glazura uniform pe întreaga suprafață folosind o lingură. Poftă bună!