Ruladă cu nucă și sirop de arțar

INGREDIENTE

 

  • 6-7 căni de făină
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 37.8 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 cană de smântână
  • 1/2 cană de apă
  • 3 ouă
  • Umplutură
  • 3/4 cană de margarină sau unt
  • 1/2 cană de zahăr
  • 3 linguri de sirop de arțar
  • 5 căni de nuci măcinate
  • Glazură
  • 2 căni de zahăr pudră
  • 3-4 linguri de lapte
  • 2 linguri de esență de vanilie

PAȘI

  • Puneți două căni de făină, drojdia nedizolvată, zahărul și sarea într-un bol de mixer
  • Combinați apa, smântâna și untul într-un bol. Încălziți ușor, nu fierbeți. Untul nu trebuie să fie complet topit. Adăugați mixtura în bolul cu combinația de ingrediente uscate. Bateți aluatul timp de 2 minute la viteză medie. După cele două minute adăugați încă o cană de făină și un ou. Amestecați și pe parcurs mai adăugați făină până ce aluatul devine fin. Scoateți aluatul pe o suprafață dată cu făină. Întindeți aluatul timp de 8 – 10 minute modelându-l într-o formă de bilă. La final acoperiți și lăsați-l la odihnit timp de 10 minute.
  • Pentru umplutură topiți untul pe foc mic. Amestecați cu untul topit siropul de arțar și zahărul. Adăugați nucile și amestecați bine. Puneți deoparte pentru moment.
  • Tăiați aluatul în patru părți egale. Modelați fiecare parte într-un dreptunghi de 35.56 x 30.48 cm. Ungeți bine fiecare dreptunghi cu umplutură. Rulați aluatul, sigilați prin presare. Repetați cu fiecare bucată de aluat. Pe o tavă unsă sau tapetată în folie de copt puneți rulourile cu partea de sigilare în jos. Acoperiți și lăsați la crescut până ce i se dublează volumul (aproximativ o oră)
  • Dați la cuptor la 175 de grade pentru 35 de minute.
  • Pentru glazură: amestecați laptele, vanilia și zahărul și amestecați până ce prinde consistența pe care o doriți. Ungeți rulourile.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne