INGREDIENTE
- 4 oua
- 120 gr zahar
- 120 gr faina
- 1 lingurita esenta vanilie
- 250 gr mascarpone
- 150 ml smantana lichida pt frisca
- 150 g ciocolata
- 200 gr visine din borcan
PAȘI
- preincalzim cuptorul
- pregatim foaia de pandispan pentru rulada cu mascarpone si ciocolata din : 4 oua, 120 gr faina, 120 gr zahar si esenta de vanilie astfel:
- ouale se mixeaza cu zaharul cel putin 10 minute, pana creste mult in volum si capata o culoare albicioasa
- faina se adauga treptat si se amesteca cu o paleta f usor
- se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si sepune la cuptor aprox 10-12 minute. daca se tine mai mult e posibil sa crape in momentul rularii
- dupa ce o scoatem din cuptor, o lasam 2 minute si apoi rulam cu foaia de copt si o lasam la racit
- separat se pregateste crema de mascarpone, cioco si visine
- 100 gr de cioco se pun la bain marie cu 150 ml smantana pt frisca. se amesteca pana se topeste cioco si apoi se lasa la racit
- cand s a racit , se amesteca cu mascarpone. se intinde crema pe foaia de pandispan ,iar deasupra se presara visinele
- se ruleaza strans si se aranjeaza cu mana sa nu fie umflaturi.
- se poate decora cu cioco: 50 gr la bain marie cu 50 ml smantana.
- se presara cu miscari rapide . Rulada cu mascarpone si ciocolata se tine la rece 1-2 ore . spor la gatit