Rețetă ruladă cu gem

INGREDIENTE:

  • 5 ouă
  • 125 gr zahăr
  • 125 gr făină
  • vanilie
  • coajă de portocală sau lămâie
  • gem pentru întins și rulat

PAȘI:

  • Pentru a face rulada cu gem, facem un pandișpan. Albușurile le batem spumă tare, adăugăm zahărul tos. Totodată, adăugăm și o lingură de zeamă de lămâie.
  • Batem în continuare până se întărește bine albușul. Punem gălbenușurile deodată și le amestecăm puțin să se incorporeze în albușuri.
  • Adăugăm făina și amestecăm ușor cu telul prin răsturnare, de jos în sus ca la tort de vreo 9-10 ori. Punem în tava dinainte tapetată cu unt sau margarina și faina.
  • Întindem uniform și punem la cuptorul încălzit la 175 de grade C, însă focul îl reducem imediat la potrivit.
  • Lăsăm la copt 20 de minute. O rulăm caldă în prosop. După răcire o derulăm și o ungem cu gem. Poftă bună!
rulada cu gem

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne