Rețetă ruladă cu frișcă

INGREDIENTE

  • Blat ruladă cu frișcă:4 oua,4 linguri faina,4 linguri zahar,2 plicuri zahar vanilat,1/2 plic praf de copt,1 esenta de lamaie.
  • Decor:500 ml frisca lichida Hulala, bombonele decorative de la Dr. Oetker

PAȘI

  • Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri. Se bat spuma tare albusurile cu un praf de sare apoi se adauga galbenusurile frecate spuma cu zaharul si zaharul vanilat, praful de copt dizolvat in putina zeama de lamaie si la urma faina in ploaie.
  • Se amesteca cu lingura de lemn ca sa nu se lase albusurile.
  • Se coace la foc potrivit timp de 15-20 minute intr-o forma dreptunghiulara unsa cu ulei si tapetata cu hartie.Foaia coapta si calda se scoate si se ruleaza intr-un prosop de bucatarie si asa se lasa pana se raceste. Frisca se bate spuma tare cu mixerul.
  • Pentru culoarea roz am folosit 2 linguri zeama de sfecla rosie din borcan.Se umple rulada cu frișcă si se orneazadupa imaginatie si preferinta.Eu am folosit bombonele decorative de la Dr. Oetker.
rulada cu frisca

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne