Ruladă cu capuccino

INGREDIENTE

 

  • Aluat
  • 14 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1/4 cană de apă caldă
  • 1/2 cană de lapte cald
  • 1/4 cană de zahăr
  • 3/4 linguriță de sare
  • 1/4 cană de unt
  • 1 ou
  • 3 căni de făină
  • Umplutură
  • 2 linguri de unt înmuiat
  • 2 plicuri de cappucino instant
  • Fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă
  • Glazură
  • 1 cană de zahăr pudră
  • 2 linguri de lapte

PAȘI

  • Într-un bol de mixer puneți 2 linguri de apă caldă și drojdia. Lăsați 5 minute, să se dizolve drojdia. Adăugați o jumătate de cană de făină, untul, sarea, laptele, zahărul și oul. Amestecați până ce aluatul este moale. Cerneți restul de făină până ce aluatul devine fin.
  • Întindeți aluatul, pe o suprafață dată cu făină, timp de 6-8 minute, până ce devine elastic. Modelați aluatul într-o bilă, mutați într-un bol, ungeți partea superioară, apoi acoperiți și lăsați la odihnit pentru 2 ore, până își dublează volumul, într-un loc uscat și cald.
  • Loviți aluatul pentru a-l desumfla, apoi întindeți-l în formă de dreptunghi. Ungeți aluatul cu unt, presărați cappucino-ul și fulgii de ciocolată. Rulați strâns aluatul, presați marginea pentru a sigila. Tăiați ușor pe deasupra aluatul.
  • Acoperiți și lăsați la crescut 30 de minute. În acest timp preîncălziți cuptorul la 176 de grade C. Dați la copt pentru 35 de minute.
  • Amestecați ingredientele pentru glazură până ce compoziția devine omogenă. Lăsați la răcit pentru 5 minute rulada, apoi ungeți cu glazură.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne