INGREDIENTE
- Aluat ruladă cu capuccino:
- 14 grame de drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1/4 cană de apă caldă
- 1/2 cană de lapte cald
- 1/4 cană de zahăr
- 3/4 linguriță de sare
- 1/4 cană de unt
- 1 ou
- 3 căni de făină
- Umplutură ruladă cu capuccino:
- 2 linguri de unt înmuiat
- 2 plicuri de cappucino instant
- Fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă
- Glazură ruladă cu capuccino:
- 1 cană de zahăr pudră
- 2 linguri de lapte
PAȘI
- Într-un bol de mixer puneți 2 linguri de apă caldă și drojdia. Lăsați 5 minute, să se dizolve drojdia. Adăugați o jumătate de cană de făină, untul, sarea, laptele, zahărul și oul. Amestecați până ce aluatul este moale. Cerneți restul de făină până ce aluatul devine fin.
- Întindeți aluatul, pe o suprafață dată cu făină, timp de 6-8 minute, până ce devine elastic. Modelați aluatul într-o bilă, mutați într-un bol, ungeți partea superioară, apoi acoperiți și lăsați la odihnit pentru 2 ore, până își dublează volumul, într-un loc uscat și cald.
- Loviți aluatul pentru a-l desumfla, apoi întindeți-l în formă de dreptunghi. Ungeți aluatul cu unt, presărați cappucino-ul și fulgii de ciocolată. Rulați strâns aluatul, presați marginea pentru a sigila. Tăiați ușor pe deasupra aluatul.
- Acoperiți și lăsați la crescut 30 de minute. În acest timp preîncălziți cuptorul la 176 de grade C. Dați la copt pentru 35 de minute.
- Amestecați ingredientele pentru glazură până ce compoziția devine omogenă. Lăsați la răcit pentru 5 minute rulada cu capuccino, apoi ungeți cu glazură.