INGREDIENTE
- 4 oua
- 100 gr faina
- 100 gr zahar
- 2 plicuri zahar vanilat
- 1 praf sare
- 200 gr frisca Creme Patisserie Meggle
- 200 gr capsuni
- 3 linguri zahar
- 100 gr ciocolata amaruie
- 50 ml frisca lichida Creme Patisserie Meggle
PAȘI
- BLAT ruladă cu căpșuni
Se bat spuma albusurile cu praful de sare si 2 linguri zahar. Se omogenizeaza foarte bine galbenusurile cu zaharul ramas si zaharul vanilat. Se incorporeaza albusurile in galbenusuri. Se incorporeaza faina in compozitia de mai sus. Se coace blatul intr-o tava de prajitura (dimensiuni 30 cm x 24 cm), pe hartie de copt, 20 min, la foc mediu. Se lasa putin in tava sa se racoreasca si apoi se scoate pe un servet de bucatarie umezit. Se ruleaza cu ajutorul servetului si se lasa in servet pana se raceste. - CREMA ruladă cu căpșuni
Capsunii se spala bine, se zdrobesc cu furculita astfel incat sa ramana si bucati mai mari si se presara cu 1 lingura zahar. Se lasa sa se topeasca zaharul de pe ei. Se bate frisca cu 2 linguri zahar. Se adauga frisca in capsuni, pe rand, amestecand bine.
Se scoate blatul din servet, se intinde crema cu o spatula pe blat si se ruleaza la loc fara servet. Se pune la frigider 1 ora. - GLAZURA ruladă cu căpșuni
Se topeste ciocolata cu frisca pe baie marin. Se ia de pe foc si se lasa sa se racoreasca. Se intinde pe rulada cu ajutorul unei spatule