Rețetă ruladă cu bezea și ciocolată

INGREDIENTE

  • Aluat pentru rulada cu bezea: 100 grame de făină
  • 2 linguri zahăr
  • 20 grame de drodjie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri de unt sau margarină
  • 3-4 căni de lapte
  • 1 ou
  • Pentru glazură ruladă cu bezea: 3 tabete de ciocolată cu lapte, rupte
  • 3 lingurițe de unt sau margarină, încălzite (nu topite)
  • ½ căni de biscuiți graham sfărâmați
  • 1 cană de bezele.

PAȘI

Pentru o delicioasă ruladă cu bezea și ciocolată, trebuie să iei în calcul următorii pași:

  • Într-un bol de mixer se pun o cană de făina, drojdia, zahărul și sarea. Se lasă deoparte și între timp se încălzește laptele impreună cu o lingură de unt sau margarină, cănd laptele a dat in fiert se adaugă in mixtură, apoi se adaugă și oul. Bateți amestecul la viteza medie timp de 2 minute. Turnați restul de făină în timp ce amestecați până când mixtura devine un aluat moale.
  • Pe o suprafață puneți făină apoi întindeți aluatul până ce devine moale și elastic, în jur de 6-8 minute. Puneți aluatul la odihnit într-un bol acoperit. Timp de 15 minute.
  • Cât aluatul se odihnește tăiați 2 tablete de ciocolată cu lapte în bucățele cât mai mici. Păstrați pentru mai târziu
  • Rulați sau presați aluatul în formă de pătrat de dimiensiunile de 12 pe 6 cm nu foarte gros cam 1,36 cm. Acoperiți-l cu 3 linguri de unt încălzit. Presărați biscuiții zdrobiți și bucățile de ciocolată, împingând ușor în aluat.
  • Ungeți o tavă mare pentru pâine cu unt.
  • Cu un cuțit bine ascuțit tăiați pe lungime aluatul pe din două. Stivuiți jumătățile unele peste altele apoi tăiați transversal de 6 ori. Așezați jumătățile vertical, cu tăieturile mai lungi în interiorul tăvii unse. Acoperiți și lăsați ca aluatul să dospească, într-un loc cald, până ce ajunge aproape de buza tăvii, în jur de 35-45 de minute. Nu îl lăsaț să își dubleze volumul.
  • Preîncălziți cuptorul la 150 de grade Celsius și dați la cupotor pentru 30-35 de minute, dacă aluatul devine prea maroniu acoperiți-l în folie. După timpul alocat coacerii puneți bezeaua și mai lăsați timp de 2-3 minute.
  • Topiți tableta de ciocolată și ungeți sau turnați peste pâine. Lăsați rulada cu bezea să se răcească în tigaie timp de 10 minute. Serviți imediat

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne