Rețetă ruladă cu afine și portocale

INGREDIENTE:

Pentru aluat:

  • 2 căni făină albă
  • 1 ½ căni făină de grâu
  • 1 lingură gluten din grâu
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri unt topit, la temperatura camerei
  • 1 ou mare, ușor bătut
  • 1 portocală, coajă și ¼ cană suc proaspăt stors

Pentru umplutură:

  • 1 cană afine proaspete
  • 1 ½ linguriță unt topit
  • ¾ cană zahăr brun
  • 1 lingură scorțișoară măcinată

PAȘI:

  • Pentru a face rulada, rețeta spune să dizolvăm drojdia proaspătă Secretul Bunicii în puțină apă călduță și o lăsăm să se actveze 5-10 minute.
  • În vasul unui mixer, amestecăm făina, glutenul, drojdia și sarea. Apoi, adăugăm untul, oul și coaja de portocală.
  • Încălzim sucul de portocale și îl turnăm peste amestec. Mixăm la viteză mică, până ingredientele se unesc și se formează aluatul.
  • Creștem viteza la mediu și mixăm pentru 8 minute, apoi frământăm aluatul cu mâna, 10 minute, până decine un aluat moale, elastic și ușor lipicios.
  • Punem aluatul într-un vas, îl ungem cu ulei, îl acoperim cu folie de plastic și îl lăsăm să crească, la temperatura camerei, aproximativ 2 ore sau până își dublează dimensiunea.
  • Între timp, pregătim umplutura. Punem în vasul unui mixer afinele îmtregi și le amestecăm până devin cremă. Separat, amestecăm zahărul brun cu scorțișoara. Le punem pe amândouă deoparte.
  • Ungem două tigăi de pâine cu unt. Împărțim aluatul crescut în două bucăți egale. Întindem p bucată de aluat într-un dreptunghi, o ungem cu untul topit și presărăm amestecul de scorțișoară și zahăr pe deaspra, într-un strat gros și turnăm afinele pe deasupra.
  • Rulăm aluatul bine și îl sigilăm. Facem la fel și cu cea de-a doua bucată de aluat. Punem checurile la crescut, în tăvile de pâine și le lăsăm o oră – o oră jumătate, până își dublează volumul.
  • Preîncălzim cuptorul la 180 °C. Punem tăvile în cuptor, asigurându-ne că nu se ating. Coacem timp de 20 de minute, apoi, rotim tăvile la 180 ° și mai coacem încă 20 de minute sau până devin maronii în partea de sus și aurii pe laturi.
  • Aceasta este cea mai buna rulata. Rețeta este simplă și nu poți da greș. Poftă bună!
rulada reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne