Dacă îți plac waffles-urile din acelea moi în interior și ușor crocante la exterior, o să adori varianta aceasta cu drojdie. E genul de rețetă waffles pe care o faci o dată și apoi devine o tradiție de mic dejun delicios în weekenduri. Drojdia le dă exact textura aceea aerată, de gofre pufoase, iar aluatul se face foarte ușor, continuă să citești să afli cum!
Ingrediente
- 300 g făină
- 300 ml lapte călduț
- 2 ouă
- 50 g unt topit
- 1 lingură zahăr
- 15 g drojdie proapsătă Secretul Bunicii
- Un praf de sare
- 1 linguriță vanilie
Pași:
- Într-un bol, amesteci laptele călduț cu zahărul și drojdia. Lași 5–10 minute până face spumă. E un pas necesar, pe care nu îl poți sări, astfel în cât să poți face gofre pufoase ca la restaurant.
- Pui făina într-un bol mai mare. Faci o mică adâncitură și torni mixul cu drojdie. Adaugi ouăle, vanilia, sarea și începi să amesteci. La final încorporezi untul topit. Aluatul va fi ușor gros, exact cum trebuie pentru o waffles cu drojdie.
- Acoperi bolul și lași aluatul de vafe 40–60 de minute într-un loc cald. Trebuie doar să se umfle frumos.
- Setezi aparatul și torni câte un polonic de aluat. Le coci până devin aurii și miros incredibil. O să vezi că ies super aerate, fix cum vrei de la niște gofre pufoase.
- 5. Servești weffles făcute cu drojdie cu ce îți place: fructe, miere, cremă de vanilie, sirop. Orice variantă merge, sunt o bază bună de desert sănătos pe care să îl faci simplu, în diminețile în care vă răsfățați cu bunătăți.