Rețetă vafe cu aluat dospit la aparat

 

 

Aceste vafe cu aluat dospit făcute la aparat sunt perfecte pentru un mic dejun sau o gustare special. Ele îți vor aduce aminte de gustul autentic gofrelor delicioase făcute în forma de fontă a bunicii. Iată rețete de vafe explicată pas cu pas:

 

INGREDIENTE:

  • Făină – 500g
  • Drojdie proaspătă Secretul Bunicii – 25g sau drojdie uscată – 7g
  • Lapte călduț – 250ml
  • Zahăr – 50g
  • Unt topit – 100g
  • Ouă – 2 bucăți
  • Sare – un vârf de cuțit
  • Vanilie – 1 păstaie sau extract de vanilie – 1 linguriță
  • Coaja rasă de lămâie sau portocală

 

PAȘI:

  • Dizolvăm drojdia Secretul Bunicii într-un pic de lapte călduț cu o linguriță de zahăr. Lăsăm să stea 10 minute până începe să facă spumă.
  • Într-un bol mare, cernem făina și adăugăm un praf de sare.
  • Facem o adâncitură în mijlocul făinii și adăugăm drojdia activată, restul de lapte călduț, zahărul, ouăle, untul topit, vanilia, coaja de lămâie sau portocală pentru aromă. Amestecăm, bine până la obținerea unui aluat omogen.
  • Acoperim bolul cu un prosop curat și lăsăm aluatul să crească într-un loc călduros pentru aproximativ 1 oră, sau până își dublează volumul. Aceștia au fost pașii rețetei pentru aluatul de vafe.
  • Preîncălzim aparatul de vafe conform instrucțiunilor producătorului.
  • Ungem suprafață aparatului pe care se vor găti vafele cu puțin ulei sau unt topit. Punem o cantitate potrivită de aluat și închidem aparatul. Coacem vafele cu drojdie până devin aurii și crocante.
  • Servim vafele calde, cu topping-uri la alegere, cum ar fi sirop de arțar, miere, fructe proaspete sau cremă de ciocolată. Poftă bună!

 

reteta-vafe-cu-aluat-dospit-la-aparat

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne