Rețetă ștrudel cu dovleac

INGREDIENTE

  • 680 grame făină
  • 250 mililitri apă călduță,
  • 200 mililitri ulei
  • 1 praf de sare
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1300 grame dovleac
  • 200 grame zahăr
  • 1 linguriță esență rom
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 ceașcă nuci prăjite

PAȘI

Pentru un delicios ștrudel cu dovleac, rețeta de urmat este:

  • Drojdia farâmițată se adaugă în apa călduță și se amestecă bine.
  • 500 de grame de făină se amestecă bine cu sarea, iar peste ele se adaugă amestecul de la punctul anterior. Se frământă bine si se lasă la odihnit.
  • Într-un castron se pune uleiul care se amestecă cu restul de făină, adaugată treptat.
  • Aluatul se întinde într-o foaie subțire, de circa 3 milimetri, și se unge și amestecul de ulei si făină, cât mai uniform.
  • Se împăturește aluatul, aducând cele patru margini înspre interior. Se repetă operațiunea, apoi sulul rezultat se rulează și se dă la frigider pentru o oră.
  • Dovleacul se taie in două, se curăță de semințe, se dă pe răzătoare și se călește împreună cu zahărul.Când se înmoaie bine, se oprește focul, se adaugă esențele, se lasă la răcit, apoi se adaugă nuca prajită.
  • Aluatul se taie în patru și fiecare sfert se întinde în câte o foaie cât de subțire.
  • Umplutura de ștrudel cu dovleac se așază la capătul fiecărei foi și se rulează, apoi fiecare rulou se porționează.
  • Se așază într-o tava tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade Celsius până capătă o culoare aurie.
  • Opțional, după coacere se pot pudra cu zahăr pudră.
reteta prajitura cu mere

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne