Rețetă savarine

INGREDIENTE

  • Aluat savarine: 440 grame făină albă
  • 300 mililitri lapte călduț
  • 6 gălbenușuri
  • 1 ou
  • 45 grame zahăr
  • 30 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50 mililitri ulei
  • coaja rasă de la 1 lămâie
  • 1/2 linguriță sare
  • Sirop: 1 litru apă
  • 500 grame zahăr
  • coaja rasă de la ½ lămâie
  • Umplutură și decor: 100 grame jeleu (aromă după preferință)
  • 500 grame frișcă naturală
  • 1 lingură zahăr pudră

PAȘI

Pentru o porție delicioasă de savarine, rețeta de urmat implică:

  • În laptele călduț de dizolvă drojdia, se amestecă cu 3 linguri de făină și o lingură de zahăr, apoi se lasă 20 minute la crescut, într-un vas acoperit.
  • Într-un alt vas se adaugă restul de zahăr, gălbenușurile, oul întreg, sarea și coaja de lămâie și se mixează.
  • În amestecul de drojdie se adaugă amestecul de ouă (la temperatura camerei), restul de făină și uleiul, se mixează până la omogenizare și se lasă pentru 30 de minute la dospit.
  • Formele de savarine (puteți folosi forme de brioșe) se ung cu foarte puțin ulei și în ele se adaugă bucățele de aluat, fără să se depășească limita a trei sferturi fin fiecare formă (aluatul mai crește la copt).
  • Se mai lasă 10 minute la dospit, timp în care cuptorul se încinge la 220 de grade Celsius, apoi se bagă în cuptor, iar peste 5 minute, temperatura se reduce la 180 de grade Celsius. Așa se mai coc pentru încă 30 de minute.
  • După ce se scot de la cuptor, se scot din forme și se lasă cam 2 ore la răcorit.
  • Într-o oală se fierbe litrul de apă cu 500 grame de zahăr, pentru cam cinci minute de când dă în clocot, se oprește focul și se adaugă coaja de la o jumătate de lămâie.
  • Cojile răcorite de savarine se scufundă în siropul fierbinte și se lasă din nou la răcit.
  • Se taie capacelul fiecărei savarine și umple interiorul cu frișca bătută cu lingura de zahăr pudră, iar deasupra se ornează cu jeleu.
savarine reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne