Rețetă sărățele de casă cu brânză

Ai poftă de o gustare sărată și crocantă? Nimic nu se compară cu sărățelele crocante și aromate, preparate în casă.
Urmează pașii simpli ai rețetei de sărățele de casă și bucură-te de gustul autentic al acestei gustări!

INGREDIENTE:
• 500g făină
• 200g unt sau margarină la temperatura camerei
• 2 ouă (unul pentru aluat și unul pentru uns)
• 100 ml lapte călduț
• 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
• 1 linguriță zahăr
• 1 linguriță sare
• 200g cașcaval sau brânză tare, ras
• Alte topping-uri: chimen, mac, susan sau semințe de floarea soarelui

PAȘI:
• Începe prin a dizolva drojdia în laptele călduț împreună cu zahărul. Lasă amestecul deoparte pentru 5-10 minute, până începe să facă spumă.
• Într-un bol mare, cerne făina și fă o adâncitură în mijloc. Adaugă laptele cu drojdie, untul sau margarina moale, un ou și sarea. Frământă bine până obții un aluat de sărățele de casă omogen și nelipicios. Dacă este necesar, poți ajusta consistența aluatului cu puțin lapte sau făină, în funcție de nevoie.
• Acoperă aluatul de sărățele de casa cu un prosop curat și lasă-l să crească într-un loc călduros pentru aproximativ o oră sau până când și-a dublat volumul.
• După ce aluatul a dospit, următorul pas al rețetei de saleuri de casă este să îl întinzi pe o suprafață ușor înfăinată până devine o foaie de aproximativ 1 cm grosime.
Presară deasupra cașcavalul sau brânza rasă, apoi taie aluatul în fâșii sau în alte forme după preferință.
• Preîncălzește cuptorul la 180°C. Așează sărățelele de casă pe o hârtie de copt și unge-le cu oul bătut. Presară deasupra semințele alese. Trebuie sa coci sărățelele pentru 20-25 de minute sau până când sunt aurii și crocante.
• Lasă sărățelele să se răcorească pe un grătar înainte de a le servi. Sunt delicioase atât calde, cât și reci, și se păstrează bine în cutii închise ermetic.
• Aceasta a fost rețeta de sărățele de casa cu brânză. Poftă bună!

reteta saratele de casa cu branza

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne