INGREDIENTE
- 500 grame făina
- 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 270 mililitri apă călduță
- 30 mililitri unt topit
- 1 linguriță zahăr
- 1 linguriță sare
- 6 lingurițe bicarbonat de sodiu
- 1 litru apă fiartă
- mac, susan, sare (dupa preferință)
PAȘI
Pentru a gusta un delicios pretzel, rețeta de urmat implică:
- Se amestecă drojdia cu apa călduță si cu zahărul și se lasă la crescut pentru câteva minute.
- Faina se cerne si se amestecă cu drojdia dizolvată și untul topit.
- Compoziția obținută se frământă 10-15 minute și se lasă la crescut aproximativ o oră într-un loc călduros.
- După ce aluatul a crescut, se răstoarnă pe blatul de lucru și se împarte în 10-12 biluțe (în funcție de cât de mari vreți să fie covrigii).
- Se rulează fiecare biluță până când se obține un șnur cu marginile mai subțiri decât centrul.
- Se trec marginile una peste alta, după care se unesc cu mijlocul mai gros.
- Se pune 1 litru de apă la fiert și în momentul în care dă in clocot, se adaugă și bicarbonatul de sodiu.
- Se adaugă rând pe rând covrigii în apă, însa nu mai mult de jumătate de minut (nu trebuie decât să se umfle puțin).
- Se scot covrigii în tava în care se vor băga la cuptor.
- Se presară deasupra fiecărui pretzel sare, mac sau susan, după preferințe.
- Se bagă la cuptorul preîncalzit pentru 15-20 minute la 220 grade.