INGREDIENTE
- Ingrediente aluat:
550 ml apa; - 1ou;
- 25g drojdie proaspătă Secretul Bunicii;
- ½ cană ulei;
- 1 praf sare;
- 16g zahăr vanilat;
- 1 kg făină;
- Ingrediente pentru umplutură:
1kg mere; - ½ cană zahăr;
- scorţişoară – după gust;
PAȘI
Pentru o gustoasă plăcintă cu mere, rețeta ușor de urmat este:
- Se încălzeşte apa şi se adaugă uleiul, sarea, zahărul vanilat, oul și drojdia, amestecându-se până se obţine un amestec omogen. Se frământă cu făina şi se întinde într-o foaie.
- Sfat: pentru a obţine un aluat fraged se amestecă puţină făină cu ¼ cană de ulei până se obţine o pastă subţire. Această pastă se întinde pe foaia de aluat, se împatureşte şi se lasă la frigider aproximativ 3-4 ore.
- Pentru umplutură: Merele se dau prin răzătoare şi se încorporează cu zahărul şi scorţişoara.
- Aluatul obţinut se împarte în 2 părţi egale. Fiecare parte se întinde în câte o foaie de aproximativ 5-8mm.. Se pune în tavă prima foaie, peste care se adaugă umplutura de mere, apoi şi cea de-a doua foaie şi se taie în formă de pătrat. Peste foaia de deasupra se presară zahăr tos.