Rețetă plăcintă cu brânză sărată cu aluat făcut în casă

 

Dacă vrei ceva simplu și bun, încearcă rețeta asta de plăcintă cu brânză sărată cu aluat făcut în casă. Aluat moale, brânză sărată, gust de copilărie. E genul de rețetă care merge oricând, fie că o mănânci caldă sau rece.

 

Ingrediente:

Pentru aluat:

Pentru umplutură:

  • 400 g brânză sărată
  • 2 ouă
  • (opțional) mărar

Pentru uns:

  • 1 ou bătut

 

Pași:

  1. Într-un bol încăpător, pui făina. Într-un bol, amesteci drojdia Secretul Bunicii cu laptele călduț și zahărul. Lași 5-10 minute până face spumă – semn că drojdia s-a activat. Torni amestecul peste făină, adaugi oul, uleiul și sarea.

Frămânți bine cam 10 minute, până aluatul devine elastic și neted. Dacă e prea lipicios, mai presari un pic de făină, dar nu mult – trebuie să rămână moale. Acoperi cu un prosop curat și lași la crescut 1 oră, într-un loc cald. Asta îl transformă într-un aluat plăcintă cu brânză sărată perfect – pufos, dospit, numai bun de întins.

  1. Razi brânza (dacă e tare) sau o fărâmițezi cu furculița, apoi o amesteci cu cele două ouă. Dacă-ți place, poți adăuga și puțin mărar tocat. Asta-i tot!
  2. După ce aluatul a crescut frumos, îl împarți în două. Întinzi prima foaie direct pe hârtie de copt, apoi o pui în tavă. Peste ea întinzi uniform umplutura. Întinzi și cealaltă jumătate de aluat și o pui deasupra. Sigilezi marginile bine, ca să nu iasă brânza la copt. Înțepi din loc în loc cu o furculiță, ca să nu se umfle aiurea.
  3. Ungi deasupra cu ou bătut (poți pune și un strop de lapte sau iaurt în el) și dai tava la cuptorul preîncălzit la 180°C. Lași cam 35-40 de minute, până se rumenește frumos.

Rețeta asta de plăcintă cu brânză sărată cu aluat dospit e simplă, dar se face atât de ușor încât cu siguranță o vei face mai des. Poftă bună!

 

placinta cu branza si marar

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne