Rețetă pizza de post – vegetariană

Perfectă pentru zilele de post sau pentru cei ce sunt în cautarea unei rețete de pizza vegetariană, aceast preparat te va surprinde prin simplitate și gust.

Ești gata să înveți să prepari pizza de post cu această rețetă ușoară?

INGREDIENTE ALUAT PIZZA DE POST:

  • 400g făină
  • 20g drojdie Secretul Bunicii
  • 250ml apă călduță
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare

INGREDIENTE TOPPING:

  • 200g sos de roșii
  • 1 ardei gras, feliat
  • 100g ciuperci, feliate
  • 1 dovlecel, tăiat rondele
  • 150g măsline negre, fărâmițate
  • 1 ceapă roșie, tăiată subțire
  • Oregano și busuioc uscat, după gust

PAȘI:

  • Într-un bol mare, amestecăm drojdia Secretul Bunicii cu apa călduță, zahărul și niște făină, lăsând să se activeze pentru 10 minute.
  • Adăugăm uleiul de măsline, apoi încorporăm treptat făina și sarea, amestecând bine până la formarea unui aluat omogen pentru blatul de pizza de post.
  • Frământăm aluatul pe o suprafață înfăinată timp de 10 minute cu mâna sau 5 minute cu mixerul, apoi lăsăm să crească acoperit într-un loc călduros pentru aproximativ 1 oră.
  • Preîncălzim cuptorul la 220°C.
  • Întindem aluatul pentru pizza de post în forma dorită și îl așezăm pe o tavă pe care am întins o hârtie de copt.
  • Ungem aluatul cu sos de roșii, apoi adaugăm ingredientele pentru topping-ul pizzei de post: ardei, ciuperci, dovlecel, măsline și ceapă.
  • Presărăm oregano și busuioc deasupra.
  • Coacem pizza timp de 10-15 de minute sau până blatul devine auriu și crocant.
  • Scoatem pizza din cuptor și o servim caldă. Poftă bună!
pizza de post vegetariana

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne