Rețetă pateuri cu ciuperci

Cum se fac cele mai bune pateuri cu umplutura de ciuperci? Urmând pașii noștri simpli, vei învăța cum să prepari acasă cele mai pufoase și aromate pateuri cu ciuperci.

Perfecte pentru orice moment al zilei, aceste pateuri sunt o alegere excelentă chiar și pentru vegetarieni sau pentru zilele de post.

Ingrediente

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 250 ml lapte călduț
  • 50 g zahăr
  • 20 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 50 ml ulei
  • 1 linguriță sare
  • 1 ou (pentru uns aluatul)

Umplutura de ciuperci pentru pateuri:

  • 500 g ciuperci, tocate mărunt
  • 1 ceapă mare, tocată fin
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare și piper, după gust
  • 1 linguriță pătrunjel tocat
  • 100 g cașcaval ras (exclude pentru varianta de post)

Pași

  • Într-un bol mare, dizolvă drojdia în lapte călduț cu zahăr. Lasă amestecul să stea 10 minute până începe să facă bule. Adaugă făina, sarea și uleiul, apoi frământă aluatul la mână sau cu robotul de bucătărie până devine neted și elastic.
  • Acoperă bolul cu un prosop și lasă aluatul să crească într-un loc călduros pentru aproximativ o oră sau până când aluatul pentru pateuri cu ciuperci și-a dublat volumul.
  • Pentru umplutura de ciuperci pentru pateuri, încălzește uleiul într-o tigaie și călește ceapa și usturoiul până devin aurii. Adaugă ciupercile tocate și sotează-le până scad complet. Condimentează cu sare, piper și pătrunjelul. Lasă umplutura de ciuperci pentru pateuri să se răcească.
  • Împarte aluatul crescut în bucăți egale, 12 pentru cele obișnuite sau 16 pentru mini pateuri cu ciuperci.
  • Întinde fiecare bucată într-un cerc subțire. Pune o lingură generoasă de umplutură de ciuperci în centrul fiecărui cerc, adaugă cașcaval ras, dacă nu faci pateuri cu ciuperci de post, apoi pliază aluatul, sigilând marginile cu o furculiță ca umplutura să nu iasă.
  • Așează pateurile cu ciuperci pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, lasă-le la crescut pentru încă 30 de minute și unge-le cu ou bătut.
  • Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C pentru 25-30 de minute sau până când devin aurii.
  • Aceasta a fost rețeta de pateuri cu umplutură de ciuperci. Poftă bună!
reteta pateuri cu ciuperci

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne