Rețetă pască de Paște cu aluat și brânză de vaci

 

Pasca cu brânză de vaci este un desert tradițional românesc, nelipsit de pe mesele de Paște. Acest desert delicios se pregătește cu un aluat de cozonac pentru pască, umplut cu o combinație cremoasă de brânză dulce de vaci și smântână.

Iată cum să prepari cea mai bună de pască cu aluat, folosind ingrediente simple!

Ingrediente pască:

Pentru aluatul pentru pască cu brânză:

  • 300 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 150 ml lapte călduț
  • 35 g zahăr
  • 2 ouă
  • 50 g unt, topit
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Un praf de sare

Pentru umplutura de brânză:

  • 250 g brânză de vaci, bine scursă
  • 100 g smântână (20% grăsime)
  • 70 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 70 g stafide (opțional)
  • Coaja rasă de la o portocală

Pași:

  • Pentru pregătirea aluatului de cozonac pentru pască, într-un bol mare, amestecă laptele călduț cu drojdia și o linguriță de zahăr, lăsă-le să se activeze pentru 10 minute.
  • Ouăle, untul topit, restul de zahăr, coaja de lămâie amestecă-le cu mixerul până se topește zahărul. Adaugă treptat și făina cernută, amestecând bine de fiecare dată.
  • Frământă aluatul până devine elastic și nu mai este lipicios. Lăsă aluatul de cozonac pentru pască să crească într-un loc călduros, acoperit, pentru aproximativ o oră.
  • Într-un bol separat, combină umplutura pentru pască din brânza de vaci cu smântâna, zahărul, ouăle, esența de vanilie și coaja de portocală. Amestecă bine până când compoziția este omogenă. Adăugă și stafidele dacă folosești.
  • Împarte aluatul de pască crescut în două părți. Întinde o bucată în formă de disc. Aranjează un disc de aluat într-o formă rotundă, unsă cu unt și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt, acoperă și pereții formei.
  • Toarnă compoziția de brânză în centrul aluatului din forma de copt. Din a doua bucată de aluat, tăie fâșii lungi și realizează împletituri pentru pască, pune-le peste umplutură pentru decor.
  • Preîncălzește cuptorul la 180°C. Pune pasca în cuptor și coace-o pentru aproximativ 40-50 de minute, până când aluatul este auriu și umplutura este fermă.
  • Lăsă pasca să se răcească în formă înainte să o transferi pe un platou. Pasca cu brânză de vaci și smântână este gata de servit, desertul perfect pentru masa de Paște este gata!
reteta pasca cu aluat de cozonac

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne