Rețetă pască

INGREDIENTE

  • Aluat rețeta pască: 100 grame unt
  • 500 grame făină
  • 100 grame zahăr
  • 275 mililitri lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 5 grame sare
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie
  • esență de vanilie
  • Umplutură 600 grame brânză de vaci
  • 6 ouă
  • 5 grame sare
  • 250 grame zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • esență de rom
  • 200 grame stafide
  • coaja rasă de la jumătate de lămâie

PAȘI

Pentru acaestă rețetă pască:

  • Laptele se încălzește și în el se topește zaharul, adăugând și esența de vanilie.
  • Se pregătește maiaua dintr-o ceșcuță de lapte cald cu zahăr în care se dizolvă drojdia.
  • Maiaua se lasă la crescut 15 minute, apoi se adaugă în vasul în care este făina.
  • Se freacă gălbenușurile cu sare și coajă de lămâie, apoi se adaugă tot peste făină.
  • Untul se topește și se adaugă călduț în compoziție, treptat, timp în care se amestecă usor cu mâna, frământând ușor.
  • Aluatul obținut se lasă la dospit până își dublează volumul.
  • Într-un alt vas, se amestecă brânza de vaci cu ouăle, zahărul pentru umplutură, inclusiv cel vanilat, coaja de lămâie și sarea.
  • Stafidele se lasă 5 minute la înmuiat în esență de rom, apoi se adaugă și ele în compoziție și se amestecă bine.
  • Când aluatul din rețeta pască a crescut, se taie din el o bucată de circa ¾ din volumul total și se modelează într-o tavă rotundă, astfel încât să acopere toată baza acesteia și marginile.
  • Compoziția pentru umplutură se așază în tavă și se netezește.
  • Din aluatul rămas, se modelează trei fâșii lungi, care se împletesc și se pun pe marginea tavii, peste umplutură. Dacă doriți, puteși orna și cu o cruciuliță din aluat, după tradiție.
  • Toată suprafața se unge cu o compoziție făcută dintr-un gălbenuș și o lingură de lapte.
  • Se introduce în cuptorul preîncălzit pentru circa 45 de minute, la 180 de grade Celsius.
reteta pasca

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne