Rețetă papanași cu brânză de vaci

Ți s-a făcut poftă de papanași cu brânză de vaci? Ți-am pregătit o rețetă papanași care iți va aminti de copilărie.

Hai să vedem cum poți să faci papanași ca la bunica, iată de ce ingrediente ai nevoie!

Ingrediente papanași:

  • 500 g brânză de vaci
  • 250 g faină
  • 1 plic de drojdie uscată Secretul Bunicii
  • 100 g zahăr
  • 2 oua
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Un praf de sare
  • Ulei pentru prăjit
  • Smântână și dulceață (pentru servire)

 

Pași preparare aluat papanași:

  • Primul pas al acestei rețetei de papanași este să iei un bol mare și să pui în el brânza, zahărul, zahărul vanilat, ouăle, coaja de lămâie și un praf de sare. Amestecă bine până se omogenizează.
  • Adaugă făina și drojdia peste amestecul de brânză pentru papanași. Amestecă până obții un aluat omogen și ușor lipicios.
  • Taie trei sferturi din aluatul pentru papanași în bucăți egale și formează bile de mărimea unei mingi de tenis. Aplatizează-le ușor și fă o gaură în mijloc cu degetul, astfel încât să semene cu o gogoașă.
  • Din restul de aluat, formează bile mici. Lasă-le la crescut pe hârtie de copt, fiecare papanaș cu brânză de vaci trebuie pus pe o bucățică de hârtie separată.
  • Într-o tigaie adâncă, încălzește uleiul la foc mediu. Uleiul trebuie să fie suficient de fierbinte, dar să nu se ardă.
  • Pune papanașii cu brânză în uleiul încins și prăjește-i până devin aurii pe ambele părți. Scoate-i pe hârtie absorbantă.
  • Ultimul pas pentru acestă rețetă papanași este servirea. Papanașii se servesc calzi, cu smântână și dulceață deasupra.

Așa se fac papanași cu brânză de vaci ca la bunica. Poftă bună!

 

reteta papanasi cu branza de vaci

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne