Rețetă panettone

INGREDIENTE

  • 500 grame făină
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 2 pliculețe zahăr vanilat
  • 200 grame zahăr pudră
  • 150 mililitri lapte cald
  • 150 grame unt
  • 4 ouă
  • 100 grame migdale tocate
  • 50 grame alune prăjite și tocate
  • 200 grame caise confiate
  • 150 grame prune confiate
  • 50 grame fructe de pădure confiate
  • 100 grame stafide

PAȘI

Pentru această rețetă panettone, trebuie să:

  • În laptele călduț se adaugă drojdia, o linguriță de zahăr și o lingură de făină și se amestecă până la omogenizare, apoi se lasă 15 minute la crescut.
  • Într-un bol mai mare se amestecă ouăle, zahărul, zahărul vanilat și untul.
  • Peste acest amestec se adaugă amestecul de drojdie dizolvată, se mixează bine, apoi se frământă, timp în care se adaăgă treptat făina.
  • Aluatul rezultat se împarte în două, se pune în două vase diferite și se lasă pentru circa 45 de minute la crescut.
  • Migdalele, alunele și restul fructelor se amestecă și se împart în două și se amestecă bine cu cele două aluaturi. Se mai lasă la odihnit încă jumătate de oră.
  • Se coc în forme de panettone, la 180 de grade timp de 35 de minute și la 150 de grade pentru încă 25 de minute.
  • Fiecare panettone se pudrează cu zahăr pudră după ce se răcorește.
panettone reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne