Rețetă pâine cu cașcaval

Vrei să încerci un sortiment special de pâine, pe care să îl prepari într-un timp foarte scurt, chiar la tine acasă? Îți vom prezenta rețeta perfectă pentru o pâine pufoasă, fragedă și cu aromă delicioasă de cașcaval!

INGREDIENTE:

      • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
      • 1 lingură zahăr
      • 1 linguriță sare
      • 30 ml ulei vegetal
      • 250 ml apă caldă
      • 350 g făină albă
      • 200 g cașcaval tare
      • 2 lingurițe ierburi de provence
      • 1 lingura susan
      • 1 ou

PAȘI:

      • Amestecăm drojdia Secretul Bunicii cu apa călduță li zahărul;
      • Așteptăm 15 minute, până când drojdia începe să facă spumă;
      • Adăugam sarea și uleiul și amestecăm. Apoi, adăugam și făina și frământâm bine aluatul de pâine cu cașcaval;
      • Lăsăm aluatul în bol, la crescut până la dublarea volumului, într-un spațiu cald;
      • Frământăm aluatul crescut pe o masă presărată cu făină, apoi îl lăsăm deoparte timp de 10 minute;
      • Întindem aluatul sub formă de foaie groasă de 3-4 mm;
      • Presărăm deasupra ierburile de provence și, ulterior, tăiem foaia în foi mai mici, în formă pătrată;
      • Pe fiecare foaie adăugăm cașcavalul, după ce îl trecem prin rozătoare, iar apoi rulăm foile;
      • Așezăm foile pe o tavă unsă cu ulei;
      • Batem oul și, cu el, ungem foile rulate și deasupra lor presărăm susan;
      • Lăsăm 30 de secunde la temperatura camerei, până când se închid toate golurile dintre rulouri;
      • Coacem timp 40 de minute la cuptorul preîncălzit la 160 de grade;
      • Scoatem tava și o acoperim cu un prosop de bucătărie sau o cârpă uscată;â
      • Lăsăm timp de 10 minute să se răcorească;
      • După fix 10 minute, dezvelim pâinea cu cașcaval și totul este gata;

      Poftă bună!

paine cu cascaval

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne