Vrei să încerci un sortiment special de pâine, pe care să îl prepari într-un timp foarte scurt, chiar la tine acasă? Îți vom prezenta rețeta perfectă pentru o pâine pufoasă, fragedă și cu aromă delicioasă de cașcaval!
INGREDIENTE:
-
-
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingură zahăr
- 1 linguriță sare
- 30 ml ulei vegetal
- 250 ml apă caldă
- 350 g făină albă
- 200 g cașcaval tare
- 2 lingurițe ierburi de provence
- 1 lingura susan
- 1 ou
-
PAȘI:
-
-
- Amestecăm drojdia Secretul Bunicii cu apa călduță li zahărul;
- Așteptăm 15 minute, până când drojdia începe să facă spumă;
- Adăugam sarea și uleiul și amestecăm. Apoi, adăugam și făina și frământâm bine aluatul de pâine cu cașcaval;
- Lăsăm aluatul în bol, la crescut până la dublarea volumului, într-un spațiu cald;
- Frământăm aluatul crescut pe o masă presărată cu făină, apoi îl lăsăm deoparte timp de 10 minute;
- Întindem aluatul sub formă de foaie groasă de 3-4 mm;
- Presărăm deasupra ierburile de provence și, ulterior, tăiem foaia în foi mai mici, în formă pătrată;
- Pe fiecare foaie adăugăm cașcavalul, după ce îl trecem prin rozătoare, iar apoi rulăm foile;
- Așezăm foile pe o tavă unsă cu ulei;
- Batem oul și, cu el, ungem foile rulate și deasupra lor presărăm susan;
- Lăsăm 30 de secunde la temperatura camerei, până când se închid toate golurile dintre rulouri;
- Coacem timp 40 de minute la cuptorul preîncălzit la 160 de grade;
- Scoatem tava și o acoperim cu un prosop de bucătărie sau o cârpă uscată;â
- Lăsăm timp de 10 minute să se răcorească;
- După fix 10 minute, dezvelim pâinea cu cașcaval și totul este gata;
Poftă bună!
-