Rețetă pâine cu cartofi făcută în casă

Acest tip de pâine este apreciat pentru textura sa moale și gustul ușor dulceag, cartofii adăugând un plus de aromă pâinii. Daca vrei să faci pâine cu cartofi, rețeta următoare este ceea ce căutai!

INGREDIENTE:

  • 250g cartofi (aproximativ 2 cartofi medii)
  • 1 pachet (7g) drojdie instant Secretul Bunicii
  • 1 linguriță zahăr
  • 240ml apă călduță
  • 500g faină albă de grâu, plus extra pentru presărăt
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei de măsline

PAȘI:

  • Primul pas al rețetei de pâine cu cartofi spune: începe prin a fierbe cartofii până furculița se înfige ușor în ei. Scurge-i și lasă-i să se răcească la temperatura camerei. Apoi, curăță-i de coajaăși rade-i pe ochiurile mari ale unei răzătoare.
  • Într-un bol mic, combină drojdia, zahărul și 120ml din apa călduță. Amestecă bine și lasă amestecul să stea timp de 10 minute, până începe să spumeze.
  • Într-un bol mare, cerne faina și adaugă sarea. Fă o adâncitură în mijloc și adaugă amestecul de drojdie activată, restul de 120ml apă călduță, cartofii și uleiul de măsline.
  • Următorul pas al rețetei de pâine cu cartofi este să amesteci ingredientele până se combina bine, apoi să transferi aluatul pe o suprafață pe care ai presărat faina.
  • Frământă timp de aproximativ 10 minute cu mâna până când aluatul devine elastic și neted. Dacă este necesar, adaugă faină puțin câte puțin pentru a preveni lipirea.
  • Formează o bilă din aluat și pune-o într-un bol uns cu ulei. Acoperă bolul cu un prosop curat sau cu folie de plastic și lasă aluatul să crească într-un loc călduros timp de 1-2 ore, sau până când și-a dublat volumul.
  • După ce aluatul a dospit, scoate-l pe o suprafață de lucru și formează o pâine. Așază pâinea pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Lasă pâinea cu cartofi să se odihnească pentru încă 30 de minute.
  • Preîncălzește cuptorul la 220°C. Coace pâinea timp de aproximativ 30-35 de minute sau până când suprafața devine auriu-maro și pâinea sună gol când o bați ușor pe fund.
  • Las-o să se răcească pe un grătar înainte de să o feliezi. Aceasta iți va permite să te bucuri de textura completă și aromă bogată a pâinii cu cartofi.
  • Aceasta a fost rețetă – pâine cu cartofi delicioasă, făcută în casă. Poftă bună!
reteta paine cu cartofi de casa

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne