Rețetă pâine cu cartofi

Dacă nu ai încercat până acum pâine cu cartofi, îți spun de pe acum: e cea mai moale și pufoasă pâine pe care o poți face acasă. Cartofii fac aluatul mai elastic, iar coaja iese ușor crocantă. Rețeta de pâine cu cartofi e una simplă și e fix așa cum făceau bunicile noastre. Hai să vedem cum se face!

 

Ingrediente

  • 500 g făină albă
  • 250 g cartofi fierți și pisați
  • 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 200 ml apă călduță
  • 1 linguriță zahăr
  • 1 linguriță sare
  • 2 linguri ulei

 

Pași:

  1. Într-un bol mic, dizolvă drojdia Secretul Bunicii în apă călduță, adăugă zahărul și lasă 10 minute să se umfle.
  2. Într-un bol mare, amestecă făina cu cartofii pisați și sarea. Toarnă drojdia activată și începe să frămânți. Adăugă uleiul și continuă frământarea până obții un aluat elastic și nelipicios. Aluatul pentru pâine cu cartofi trebuie să fie moale, dar nu lipicios. Dacă ți se pare prea dens, mai adaugă puțină apă.
  3. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul la crescut cam o oră, până își dublează volumul.
  4. Apoi, dă formă aluatului de pâine cu cartofi și pune-l într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Mai lăsă să crească 30 de minute.
  5. Dă tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace cam 40 de minute, până când pâinea prinde o crustă aurie.

Aceasta a fost rețeta de aluat de pâine cu cartofi – pufoasă și aromată, numai bună de mâncat proaspătă!

 

reteta paine cartofi

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne