Rețetă pâine cu cartofi

INGREDIENTE

  • 600 grame cartofi albi
  • 650 grame făină
  • 4 lingurițe sare
  • 2 linguri ulei
  • 1 linguriță zahăr
  • 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii

PAȘI

Pentru această rețetă pâine cu cartofi, trebuie să:

  • Cartofii se pun la fiert cu două lingurișe de sare, apoi se lasă la răcit, păstrând apa.
  • Se freacă bine drojdia cu zahărul și două lingurițe de făină și se lasă deoparte.
  • Cartofii se decojesc, apoi se zdrobesc până la obținerea unui piure.
  • Amestecul de drojdie se diluează în 120 grame din apa în care au fiert cartofii.
  • Se amestecă făina cu cartofii și două lingurițe de sare, se adaugă compoziția cu drojdie și uleiul și se frământă bine, apoi se lasă la crescut pentru 35 de minute.
  • Aluatul crescut se împarte în două, fiecare parte fiind din nou frământată și modelată în formă de bilă, ușor aplatizată.
  • Se lasă din nou la crescut pentru o jumătate de oră, apoi se coc pentru 45 de minute, la 190 de grade Celsius.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne