INGREDIENTE
- 600 grame cartofi albi
- 650 grame făină
- 4 lingurițe sare
- 2 linguri ulei
- 1 linguriță zahăr
- 25 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
PAȘI
Pentru această rețetă pâine cu cartofi, trebuie să:
- Cartofii se pun la fiert cu două lingurișe de sare, apoi se lasă la răcit, păstrând apa.
- Se freacă bine drojdia cu zahărul și două lingurițe de făină și se lasă deoparte.
- Cartofii se decojesc, apoi se zdrobesc până la obținerea unui piure.
- Amestecul de drojdie se diluează în 120 grame din apa în care au fiert cartofii.
- Se amestecă făina cu cartofii și două lingurițe de sare, se adaugă compoziția cu drojdie și uleiul și se frământă bine, apoi se lasă la crescut pentru 35 de minute.
- Aluatul crescut se împarte în două, fiecare parte fiind din nou frământată și modelată în formă de bilă, ușor aplatizată.
- Se lasă din nou la crescut pentru o jumătate de oră, apoi se coc pentru 45 de minute, la 190 de grade Celsius.