INGREDIENTE
- 3 căni făină
- 1 lingură zahăr
- 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 linguriţă sare
- 10 linguri ulei de măsline
- un sfert de cană de lapte călduţ
- 2 căţei de usturoi pisaţi
- 2 linguri de pătrunjel tocat fin
PAȘI
Pentru o porție gustoasă de noduri cu usturoi, rețeta de urmat implică:
- Drojdia se dizolvă în laptele călduţ, alături de zahăr şi se lasă la crescut.
- Într-un bol se amestecă făina cu sarea, apoi se adaugă maiaua, 5 linguri de ulei, 1 ceaşcă de apă călduţă şi se frământă până la obţinerea unui aluat elastic şi fin, apoi se lasă la crescut până îşi dublează volumul.
- Se împarte în 15 părţi egale şi fiecărei părţi i se dă forma unei fâşii care se innoadă.
- Nodurile se pun în tava cu hârtie de copt şi se lasă lşa odihnit pentru 30 de minute, apoi se coc pentru 15-20 de minute în cuptorul preîncălzit la 200 de grade.
- Între timp, se încinge restul de ulei, în care se căleşte usturoiul până se rumeneşte usor, se adaugă şi pătrunjelul şi se mai ţine pe foc un minut.
- Aceste noduri cu usturoi se dau prin compoziţie şi se servesc calde.