Cine ar fi crezut că poți face acasă celebrele New York rolls, care arată și au același gust ca la patiserie? E mai simplu decât pare! Ai nevoie de drojdia Secretul Bunicii pentru un aluat perfect și o cremă de fistic aromată, iată cum se fac!
Ingrediente pentru aluat de foietaj cu drojdie
- 500 g făină
- 1 pachet drojdie instant Secretul Bunicii
- 300 ml lapte călduț
- 50 g zahăr
- 1 praf de sare
- 250 g unt (foarte rece, tăiat și modelat în forma de pătrat cu grosimea de mai puțin de 1 cm)
Ingrediente pentru umplutura de fistic
- 150 g cremă de fistic
- 2 linguri zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie (opțional)
Pași:
- Începe prin a combina făina cu drojdia Secretul Bunicii într-un bol mare. Adaugă și laptele călduț în care ai topit zahărul și sarea. Frământă totul până obții un aluat neted și elastic, lasă-l la crescut.
- După ce aluatul a crescut 30 de minute, întinde-l într-un dreptunghi. Așază untul în mijloc și pliază marginile aluatului peste unt ca un plic. Întinde din nou aluatul și împăturește-l de trei ori. Lasă-l la rece 20 de minute și repetă acești pași de două ori.
- Întinde aluatul răcit și taie-l în dreptunghiuri egale. Rulează fiecare dreptunghi ca un rulou, formând astfel forma de New York roll. Așază-le într-o tavă, dacă ai inele metalice care să le păstreze forma perfect rotundă, folosește-le, și lasă-le să crească încă 30 minute.
- Pune tava în cuptorul preîncălzit la 180°C și coace timp de 30-35 de minute, până ce sunt rumene și crocante. Rețeta este asemătoare cu cea de croissant, diferența o face forma.
- Într-un bol mic, amestecă crema de fistic cu zahărul pudră și vanilia până devine cremoasă.
- Lasă rulourile să se răcească puțin, apoi folosește o poș de patiserie si umple rulourile cu cremă de fistic.
Datorită drojdiei Secretul Bunicii, obții acea textură pufoasă a aluatului de New York rolls. Rețeta nu este deloc complicată, ai nevoie doar de răbdare.