Dacă ai poftă de ceva dulce, pufos și ușor de făcut, trebuie să încerci să faci minciunele. Rețeta bunicii este rapidă și simplă. Iată cum se fac cele mai bune minciunele!
Ingrediente:
- 250 g iaurt (simplu, cremos)
- 1 ou
- 50 g zahăr
- 1 pliculeț de zahăr vanilat
- 300 g făină
- ½ pliculeț de drojdie instant Secretul Bunicii
- 1 praf de sare
- Coaja rasă de la o lămâie bio (opțional)
- 1 lingură de ulei
- Ulei pentru prăjit
- Zahăr pudră pentru decor
Pași:
- Într-un bol mare, amestecă iaurtul cu oul, zahărul și zahărul vanilat. Dacă vrei ca minciunelele cu iaurt să fie mai aromate, adaugă și coaja rasă de la o lămâie bio.
- Cerne făina, adaugă drojdia și sarea pe rând, apoi încorporează ingredientele uscate treptat în compoziție. Adăugă și lingura de ulei. Frământă bine, aluatul va fi moale, dar nu lipicios.
- Întinde aluatul de minciunele ca la bunica pe blatul presărat cu făină, într-o foaie de aproximativ 0,5 cm grosime. Tăie romburi și fă o tăietură în mijlocul fiecăruia. Prin această tăietură trece un colț al fiecărui romb, așa se formează clasicele gogoși minciunele.
- Încălzește uleiul într-o tigaie adâncă. Prăjește-le pe ambele părți până devin aurii.
- Scoate-le pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei, apoi pudrează-le cu zahăr.
Simplu și rapid, e timpul să faci minciunele pufoase cu iaurt – rețeta conține Secretul Bunicii!