Rețetă lipii naan

 

Ai poftă de ceva bun și ușor de făcut? Atunci trebuie să încerci această rețetă de lipii naan.

Știai că lipiile naan sunt originare din India și Pakistan, unde sunt servite adesea alături de curry și alte mâncăruri delicioase? Încearcă și tu rețeta și răsfață-te cu aromele orientului!

 

Ingrediente pentru lipii naan:

  • 500 g făină albă
  • 1 pliculeț de drojdie instant Secretul Bunicii (7 g)
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță de sare
  • 2 linguri de iaurt
  • 2 linguri de ulei
  • 200 ml apă caldă
  • 50 g unt
  • 2-3 ăței de usturoi
  • Câteva frunze de pătrunjel

Pași:

  • Într-un bol mic, amestecă drojdia uscată Secretul Bunicii cu zahărul și 100 ml de apă caldă. Lasă amestecul să stea timp de 10 minute, până când începe să facă spumă. Asta înseamnă că drojdia este activă.
  • Într-un bol mare, combină făina cu sarea. Fă o gaură în mijloc și adaugă iaurtul, uleiul și amestecul de drojdie. Începe să amesteci treptat, adăugând restul de apă caldă. Frământă aluatul timp de 10 minute, până devine neted și elastic. Dacă aluatul de lipii naan este prea lipicios, mai adaugă puțină făină.
  • Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă aluatul să dospească într-un loc cald timp de 1-2 ore, până când își dublează volumul.
  • Împarte aluatul dospit în 8-10 bile egale. Pe o suprafață ușor înfăinată, întinde fiecare bilă de aluat pentru pâine naan într-o formă ovală, cu o grosime de aproximativ 0,5 cm.
  • Încălzește bine o tigaie antiaderentă sau o tigaie de fontă. Coace fiecare lipie naan în tigaia fierbinte timp de 1-2 minute pe fiecare parte, până când apar bule și se rumenește. Unge fiecare lipie cu unt topit sau cu un amestec de usturoi pisat și pătrunjel tocat.

 

Atât de simplă este această rețetă de lipii naan. Încearc-o și tu!

reteta lipii naan

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne