INGREDIENTE
- 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 1 lingurita zahăr
- jumătate lingurită sare
- 4 căni făină
- o trieme cană ulei de măsline
- 150 grame frunze de spanac tocate mărunt
- 2 cești branză feta sfăramată
- un sfert cană mentă tocată
PAȘI
Pentru o porție de lipii cu spanac și feta, se urmează pașii:
- Drojdia se dizolvă într-o cană de apă căldută, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru 5 minute.
- Se amestecă făina cu sarea și peste ele se toarnă maiaua și 2 lingurite de ulei de măsline, se amestecă, apoi se frămantă pentru 5 minute și aluatul se împarte in 4 bile care se pun într-o tavă unsă cu putin ulei și se lasă la crescut pentru 30 de minute.
- Fiecare bilă de aluat se rulează în câte o foaie subțire, rotundă și peste se presară câte un sfert din spanac, un sfert din branza feta și un sfert din mentă și se împătureste pe jumătate.
- Se încinge o tigaie și în ea se pune una dintre lipii unsă cu ulei pe o parte (cu partea unsă în jos) și se tine pe foc pentru 3-4 minute, apoi se unge si pe partea cealaltă și se repetă procedura, apoi la fel cu fiecare lipie in parte.
- Aceste lipii cu spanac și feta taie in bucăți care se servesc calde.