Rețetă lipii cu spanac si feta

INGREDIENTE

  • 15 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingurita zahăr
  • jumătate lingurită sare
  • 4 căni făină
  • o trieme cană ulei de măsline
  • 150 grame frunze de spanac tocate mărunt
  • 2 cești branză feta sfăramată
  • un sfert cană mentă tocată

PAȘI

Pentru o porție de lipii cu spanac și feta, se urmează pașii:

  • Drojdia se dizolvă într-o cană de apă căldută, alături de zahăr și se lasă la crescut pentru 5 minute.
  • Se amestecă făina cu sarea și peste ele se toarnă maiaua și 2 lingurite de ulei de măsline, se amestecă, apoi se frămantă pentru 5 minute și aluatul se împarte in 4 bile care se pun într-o tavă unsă cu putin ulei și se lasă la crescut pentru 30 de minute.
  • Fiecare bilă de aluat se rulează în câte o foaie subțire, rotundă și peste se presară câte un sfert din spanac, un sfert din branza feta și un sfert din mentă și se împătureste pe jumătate.
  • Se încinge o tigaie și în ea se pune una dintre lipii unsă cu ulei pe o parte (cu partea unsă în jos) și se tine pe foc pentru 3-4 minute, apoi se unge si pe partea cealaltă și se repetă procedura, apoi la fel cu fiecare lipie in parte.
  • Aceste lipii cu spanac și feta taie in bucăți care se servesc calde.

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne