Această rețetă langoși cu brânză sărata este o variantă delicioasă a rețetei tradiționale de langoși ungurești. Au o textură pufoasă și un exterior ușor crocant, deoarece aluatul de langoși este prăjit în baie de ulei până devine auriu.
Secretul langoșilor pufoși stă în drojdia de bună calitate și în aluatul bine făcut. Dar hai să vedem cum poți să faci și tu acasă langoși cu brânză sărată la fel de buni ca cei de la festivalurile cu mâncare!
Ingrediente:
- 500 g făină
- 300 ml apă călduță
- 25 g drojdie proaspătă Secretul Bunicii
- 10 g zahăr
- 10 g sare
- Ulei pentru prăjit
Pentru umplutură:
- Brânză sărată (de exemplu, feta sau telemea): 200 g, zdrobită sau mărunțită
Pași:
- Pentru această rețetă langoși începe prin a dizolva drojdia Secretul Bunicii în apă călduță. Adaugă zahărul și lasă amestecul să stea aproximativ 10 minute, până când începe să facă bule.
- Într-un bol mare, cerne făina și adaugă sarea, amestecă-l de câteva ori cu o lingură.
- Toarnă amestecul de drojdie peste făină și începe să frămânți (5 minute robotul de bucătărie, 10 la mână). Dacă aluatul este prea lipicios, poți adăuga puțină făină, dar nu prea multă, deoarece aluatul de langoși trebuie să rămână moale.
- După ce ai obținut un aluat omogen, acoperă-l cu un prosop curat și lasă-l să crească într-un loc călduros pentru aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
- După ce aluatul a crescut, încinge o cantitate mare de ulei într-o tigaie adâncă, fiecare langoș cu brânză trebuie prăjit în baie de ulei. Între timp, ia bucăți din aluat langoși și întinde-le în forme rotunde, subțiri.
- Pune o lingură de brânză mărunțită în centrul fiecărui disc de aluat și pliază aluatul, sigilând brânza în interior.
- Ultimul pas pentru această rețetă langoși. Prăjește fiecare langoș în ulei încins până devine auriu și pufos pe ambele părți. Asigură-te că uleiul nu este prea fierbinte, alt fel se vor rumeni pe exterior și vor rămâne cruzi în interior.
- Scoate langoșii pe prosoape de hârtie ca să absoarbă excesul de ulei.
O altă versiune de langoș este cea cu brânză și smântână. Amesteci brânza cu câteva linguri de smântână, usturoi pisat si pătrunjel tocat mărunt și pui o lingură generoasă din acest amestec pe fiecare langoș. De asemenea, există și langoș cu ciocolată. La fel ca și în cazul celor cu smântână, nu mai pui brânză în aluat, iar la final îi ungi cu ciocolată.
Acum că ai secretul langoșilor pufoși, îți vor ieși delicioși de fiecare dată. Poftă bună!