Rețetă Jalebi

INGREDIENTE

  • Pentru aluat Jalebi: 1 cană făină albă
  • 1 linguriţă făină galbenă (Gram)
  • 5 grame drojdie proaspătă Secretul Bunicii
  • 1 lingură unt Ghee topit
  • 1 linguriţă zahăr
  • 3 picături colorant alimentar galben
  • Pentru sirop o jumătate cană zahăr
  • câteva frunze de şofran
  • un sfert linguriţă zeamă de lămâie
  • Alte ingrediente unt Ghee sau ulei pentru prăjit

PAȘI

Pentru această rețetă Jalebi, trebuie să:

  • Cele două tipuri de făină se cern şi se pun amestecate într-un bol.
  • Drojdia se dizolvă într-o lingură de apă şi se adaugă peste făină, alături de untul Ghee, de zahăr şi colorant.
  • Se adaugă jumătate de cană de apă şi se frământă bine, apoi se lasă la odihnit pentru 10 minute.
  • Zahărul pentru sirop se dizolvă în umătate de cană de apă şi se fierbe pentru 5 minute, apoi se adaugp şofronul, sucul de lămâie şi se amestecă bine, apoi se dă la o parte de pe foc.
  • Untul Ghee sau uleiul se încinge bine într-o tigaie adâncă.
  • Aluatul se pune într-o pungă găurită la un colţ, prin care se pune în tigaie, desenând o spirală.
  • Când spiralele Jalebi sunt rumenite, se transferă în siropul de zahăr, apoi se scurc şi se servesc calde.
jalebi reteta

Ți-a plăcut?
Distribuie!

Cele mai vizualizate

Urmărește-ne